Praktische info

INSCHRIJVEN

Via de website kan je een aanvraag doen voor die voorstellingen die je met jouw klas wil komen zien.
Dat kan vanaf woensdag 12 juni '24 om 14u.

 • Een aanvraag doe je als volgt:
  * Heb je al eerder via dit systeem gereserveerd, dan kan je met je bestaande account ook nieuwe reserveringen maken.
  * Schrijf je voor het eerst in, dan volg je onderstaande procedure:
 1. Registreer je als leerkracht op onze website.
 2. Daarna koppel je jouw gegevens aan de school waarvoor je een aanvraag wil doen. Je kunt met meerdere leerkrachten voor één school inschrijven.
 3. De meeste scholen zitten reeds in onze database, maar de kans bestaat dat je school of een specifieke afdeling nog niet is opgenomen. In dat geval registreer je ook je school.
 4. Opgelet: als je een school wil registreren, dien je de volgende gegevens in te voeren:
  * Correcte benaming school
  * Facturatiegegevens
  * Contactgegevens secretariaat (adres, tel, e-mail, …)
  * Instellingsnummer
 • Check even wie de cultuurverantwoordelijke is voor jouw school en of die gegevens nog correct zijn. Die persoon moet immers jouw aanvraag als leerkracht valideren.

 • Nadat we alle aanvragen hebben ontvangen, verwerken we die chronologisch en zetten we die al dan niet om in een inschrijving.

 • Bij aanvang kunnen wij maximaal twee voorstellingen per klas reserveren. Zo willen we alle scholen de kans geven om in te schrijven. Later stellen we de nog openstaande plaatsen opnieuw ter beschikking en kun je eventueel nog een extra voorstelling reserveren.   
     
 • Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging hebt ontvangen en die zelf nog eens online bevestigt.

 • Ontvang je geen bevestiging, dan kon de voorstelling niet gereserveerd worden. Allicht was die op dat moment uitverkocht en ontvang je van ons een alternatief voorstel.

 • Bij de meeste voorstellingen worden er om artistieke of pedagogische redenen publieksbeperkingen vooropgesteld door het gezelschap. Sommige voorstellingen zijn dus snel uitverkocht. Gelieve bij de inschrijving het exact aantal leerlingen en leerkrachten te vermelden. 

BETALINGEN

Je hoeft geen geld mee te brengen de dag van de voorstelling. Na de voorstelling ontvang je een factuur op school op basis van het effectief aantal aanwezige leerlingen. Als het aantal afwezigen meer dan 10% afwijkt van het aantal opgegeven bij inschrijving of bevestigde aantal, wordt het aantal ingeschreven leerlingen -10% gefactureerd. 

ANNULEREN

De toegangsprijzen voor activiteiten voor scholen zijn zeer krap berekend. Als je jouw inschrijving annuleert, kan dit slechts kosteloos indien wij nog een andere groep kunnen inschrijven of indien we de voorstelling zelf nog kunnen annuleren. Zo niet zien we ons genoodzaakt het volledige bedrag te factureren.

Als een voorstelling uit overmacht niet kan doorgaan, word je zo snel mogelijk verwittigd. 
Schouwburg Kortrijk kan niet tussenbeide komen bij eventuele onkosten (zoals busvervoer). 
Kan je als school niet komen omwille van overmacht, dan ontvang je geen factuur.

TOEGANKELIJKHEID

Iedereen is welkom in onze infrastructuur. We leveren dan ook graag een aantal extra inspanningen om de mentale en fysieke toegankelijkheid te optimaliseren:

 • Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders wordt een goed bereikbare plaats voorzien. Zijn er rolstoelgebruikers in je groep vergeet dan niet om dit bij de reservering te vermelden.

 • Mensen met een beperking die begeleid worden door een speciaal opgeleide hond, zijn welkom in onze infrastructuur. Gelieve dit te melden aan het zaalpersoneel.

 • De parterre van de Schouwburg is voorzien van een vaste ringleiding. Mensen met een auditieve beperking die een hoorapparaat dragen, kunnen hierdoor in optimale omstandigheden genieten van een voorstelling. Meer info hierover kun je verkrijgen via het zaalpersoneel. Vermeld bij je reservering dat je van deze faciliteit gebruik wenst te maken.

ALGEMENE AFSPRAKEN

 • Een goede introductie en een juiste ingesteldheid maken al de helft van de kunstbeleving: de leerlingen kunnen recht de voorstelling binnenstappen, zonder de omweg van verkeerde of vage verwachtingen. Hierdoor zit de wisselwerking tussen publiek en acteurs meteen op het juiste spoor en kan er een boeiende communicatie tot stand komen. Het theaterbezoek wordt voor de bezoeker een ware belevenis.

 • De meeste gezelschappen maken lesmappen aan, boordevol creatieve lessuggesties. We verzamelen de lesmappen samen met filmpjes en persrecensies op deze website. We hopen je zo te inspireren voor een creatieve introductie.

 • De voorstellingen beginnen stipt op het aangegeven uur. Om alles rustig te laten verlopen, vragen wij een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Elke school meldt zich bij aankomst en geeft het aantal meegekomen leerlingen door. Wie te laat komt, riskeert niet meer binnen te mogen in de voorstelling.

 • Voor voorstellingen in het Arenatheater en Schouwburg, meld je je aan in de inkomhal van Schouwburg Kortrijk, via de hoofdingang. Voor voorstellingen in de ontmoetingscentra meld je je aan bij de infobalie van het desbetreffende centrum.

OP ZOEK NAAR ANDERE CULTURELE ACTIVITEITEN

Wil je met je klas een voorstelling buiten de schooluren bijwonen of wil je leerlingen stimuleren zelfstandig een podiumvoorstelling te ontdekken, dan verwelkomen we je graag tijdens onze avondvoorstellingen. Ook hier geven we graag advies.

Op zoek naar een workshopbegeleider, docent of kunstenaar die een project bij jou op school realiseert? Dan gaan we graag samen met jou op zoek en geven we jou tips om subsidies aan te vragen bij Dynamo. Mail naar scholen.schouwburg@kortrijk.be


Wil je graag ook weten wat andere partners in de regio aanbieden, surf dan naar www.cultuurkuur.be.