Praktische info

INSCHRIJVEN

Wil je tijdens het schooljaar 2021-2022 een schoolvoorstelling bijwonen?

-        Basisonderwijs: via dit formulier laat je ons weten met welke klassen en met hoeveel leerlingen je wil inschrijven. Dit kan vanaf woensdag 2 juni t.e.m. woensdag 9 juni. Daarna maken wij een voorstel op per school. Nadat je van ons een voorstel hebt ontvangen, bevestig je aan ons of het voorstel ok is. Daarna verwerken we alles in de online tool. Na 9 juni kan je nog steeds inschrijven, maar de mogelijkheden zijn vanaf dan wat beperkter.

-        Secundair onderwijs: vanaf woensdag 2 juni kan je een aanvraag doen via het online systeem. Nadat we alle aanvragen ontvangen hebben, bevestigen wij die voorstellingen die voor jouw school lukken.

Heb je al eerder via dit systeem gereserveerd, dan heb je reeds een account in ons systeem. Schrijf je voor het eerst in, dan hebben wij ook volgende info nodig:

* Correcte benaming school;
* Facturatiegegevens;
* Contactgegevens secretariaat (adres, tel, e-mail, …);
* Instellingsnummer.

Waarom kan je niet zelf kiezen dit jaar? Omdat we op dit moment nog niet weten welke maatregelen zullen gelden in september, zorgen we ervoor dat volgend schooljaar het aantal verschillende scholen per voorstelling wordt beperkt. Op die manier kunnen we – indien nodig – voldoende afstand tussen de scholen onderling voorzien. Om alle plaatsen optimaal te benutten en dus iedereen een kans te geven, maken wij achter de schermen zelf een puzzel. We houden uiteraard rekening met welke school je bent en weten ook welke voorstellingen je de voorbije jaren wist te appreciëren.

BETALINGEN
Betalen gebeurt per overschrijving, na ontvangst van een factuur gebaseerd op het exact aantal aanwezige leerlingen. Als er meer dan 10% van de leerlingen opgegeven bij inschrijving, afwezig zijn, wordt het aantal ingeschreven leerlingen -10% gefactureerd.

ANNULEREN
Als je je inschrijving annuleert, kan dit slechts na overleg worden aanvaard en moet dit minstens twee maanden vóór de activiteit gebeuren. Zo niet zien wij ons genoodzaakt het volledige bedrag te factureren. Een annulering binnen de twee maand voorafgaand aan de voorstelling, wordt sowieso volledig aangerekend.

Als een voorstelling uit overmacht niet kan doorgaan, word je zo snel mogelijk verwittigd. 
Schouwburg Kortrijk kan niet tussenbeide komen bij eventuele onkosten (zoals busvervoer). 
Kan je als school niet komen omwille van overmacht, dan ontvang je geen factuur.

TOEGANKELIJKHEID
Iedereen is welkom in onze infrastructuur. We leveren dan ook graag een aantal extra inspanningen om de mentale en fysieke toegankelijkheid te optimaliseren:

> Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders wordt een goed bereikbare plaats voorzien. 
Zijn er rolstoelgebruikers in je groep vergeet dan niet om dit bij de reservering te vermelden.

> Mensen met een beperking die begeleid worden door een speciaal opgeleide hond, zijn welkom in onze infrastructuur. Gelieve dit te melden aan het zaalpersoneel.

> De parterre van de Schouwburg is voorzien van een vaste ringleiding. Mensen met een auditieve beperking die een hoorapparaat dragen, kunnen hierdoor in optimale omstandigheden genieten van een voorstelling. Meer info hierover kun je verkrijgen via het zaalpersoneel. Vermeld bij je reservering dat je van deze faciliteit gebruik wenst te maken.

OP ZOEK NAAR ANDERE CULTURELE ACTIVITEITEN

-        Wil je met je klas een voorstelling buiten de schooluren bijwonen of wil je leerlingen stimuleren zelfstandig een podiumvoorstelling te ontdekken, dan verwelkomen we je graag tijdens onze avondvoorstellingen. Ook hier geven we graag advies.

-        Op zoek naar een workshopbegeleider, docent of kunstenaar die een project bij jou op school realiseert? Dan gaan we graag samen met jou op zoek en geven we jou tips om subsidies aan te vragen bij Dynamo 3. Mail naar scholen.schouwburg@kortrijk.be

-        Wil je graag ook weten wat andere partners in de regio aanbieden, 
surf dan naar www.cultuurkuur.be.

ALGEMENE AFSPRAKEN

Een goede introductie en een juiste ingesteldheid maken al de helft van de kunstbeleving: de leerlingen kunnen recht de voorstelling binnenstappen, zonder de omweg van verkeerde of vage verwachtingen. Hierdoor zit de wisselwerking tussen publiek en acteurs meteen op het juiste spoor en kan er een boeiende communicatie tot stand komen. Het theaterbezoek wordt voor de bezoeker een ware belevenis.

De meeste gezelschappen maken lesmappen aan, boordevol creatieve lessuggesties.
We verzamelen de lesmappen samen met filmpjes en persrecensies op deze website.
We hopen je zo te inspireren voor een creatieve introductie.

De voorstellingen beginnen stipt op het aangegeven uur. Om alles rustig te laten verlopen, vragen wij een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Elke school meldt zich bij aankomst en geeft het aantal meegekomen leerlingen door. Wie te laat komt, riskeert niet meer binnen te mogen in de voorstelling.

Voor voorstellingen in het Arenatheater en Schouwburg, meld je je aan in de inkomhal van Schouwburg Kortrijk, via de hoofdingang. Voor voorstellingen in de ontmoetingscentra meld je je aan bij de infobalie van het desbetreffende centrum.

Je hoeft geen geld mee te brengen de dag van de voorstelling. Na de voorstelling ontvang je een factuur op school op basis van het effectief aantal aanwezige leerlingen. Als het aantal afwezigen meer dan 10% afwijkt van het aantal opgegeven bij inschrijving of bevestigde aantal, wordt het aantal ingeschreven leerlingen -10% gefactureerd. 

De toegangsprijzen voor activiteiten voor scholen zijn zeer krap berekend.
Als je jouw inschrijving annuleert, kan dit slechts na overleg worden aanvaard en moet dit minstens twee maanden voor de activiteit gebeuren.
Zoniet zien wij ons genoodzaakt het volledige bedrag te factureren.

Als een voorstelling uit overmacht niet kan doorgaan, word je zo snel mogelijk verwittigd.
Het Cultuurcentrum kan niet tussenbeide komen bij eventuele onkosten (zoals busvervoer).
Kan je als school niet komen omwille van overmacht, dan ontvang je geen factuur.