MA 16.12.24 - UITVERKOCHT

Oma vergeet-mij-niet

Theater Tieret

Lente helpt Oma’s huis opruimen, nog snel voor de winter komt in zijn donkere, grijze pak. Een huis vol bloemen, spullen en gedachten, netjes geschikt in grote dozen. Vol flarden van lichte, vrolijke muziekjes. Of dozen met lang vervlogen verhalen die steeds opnieuw verteld worden. Hoe dieper de rimpel op Oma’s gezicht, hoe ouder het verhaal. En natuurlijk dat ene kleine doosje met het Grote Geheim. Maar hoe hard Oma ook haar best doet, toch blijven sommige dozen leeg. En net die dozen vallen haar het zwaarst.

‘Oma-vergeet-mij-niet’ vertelt het verhaal van een kleindochter die nog alles wil weten voor de winter voorgoed blijft en een oma die zo weinig mogelijk wil vergeten nu Lente er nog is. Over elkaar vasthouden, je vastklampen aan herinneringen en ze toch moeten loslaten. Over mist in je hoofd en wat je mist in je hart. En over een geheim dat soms zo groot en zwaar kan wegen, dat je beter wacht tot er iemand is om het samen mee te dragen.

Voor ‘Oma-vergeet-mij-niet’ snijden de jonge actrice Michèle Even en vaste Tieretwaarde Joost Van den Branden samen met de rock-’n-rollste kindertheatermaker Raf Walschaerts het thema van dementie aan. Dit resulteert in een beklijvend, bijwijlen hilarische voorstelling vol warme beelden, poppen en heerlijke muziekjes. Een verhaal bovenal om nooit meer te vergeten … of toch?

Spel: Michèle Even & Joost Van den Branden. Scenario & tekst: Joost Van den Branden. Artistieke begeleiding: Ida Van Dril, Raf Walschaerts & Christophe Ameye. Poppen: Patrick Maillard. Muziek: Geert Noppe. Kostuums: Pauline Gaermynck. Techniek: Steven Bosmans. Met dank aan: Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. I.s.m. CC Ter Vesten Beveren-Waas, met steun van: Tax Shelter & Perpodium.

www.tieret.be

UITVERKOCHT!
DATUM MA 16 DEC. 2024
UUR 14:00
TITEL OMA VERGEET-MIJ-NIET
UITVOERDER THEATER TIERET
LOCATIE CONCERTSTUDIO
PRIJS €6
DUUR 50
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR
GENRE FIGURENTHEATER