VR 31.05.24

Leeghoofd

kinderenvandevilla/Roel Swanenberg & Jef Van gestel

Een jongen zet een grote, witte bol op zijn hoofd. Vanaf dan is hij Leeghoofd die leeft in zijn eigen bizarre wereld. Met stickers, trechters, voetbalsokken en ander materiaal maakt hij ogen, oren, mond en neus. Hij vertrekt op ontdekkingstocht en tast zijn omgeving op speelse wijze af.

“Zelfs met klanken maakt Leeghoofd beelden. (…) met niet meer dan platte plastic toch volle pret en poëzie creëren, in een onstuimig ritme dat je zelden op scène ziet. Met brio bewijst Leeghoofd dat theater geen bubbel is, of verbeelding een lege doos. Je beseft weer dat de banaliteit van de realiteit, niet aan de realiteit ligt maar aan jezelf. ” **** (Wouter Hillaert in De Standaard)

“Een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaart.” **** ( (Els Van Steenberghe in Knack Focus)

Leeghoofd werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2014 en speelde meer dan 300 keer in binnen-en buitenland. Kinderenvandevilla herneemt met veel plezier deze succesvoorstelling die in 2013 het licht zag in coproductie met Tuning People. Een heerlijk theatraal en muzikaal gedicht waarin zintuigen de hoofdrol spelen.

Spel: Roel Swanenberg. Regie: Jef Van gestel. Geluidsontwerp: Wannes Deneer. Kostuums: Maartje Van Bourgognie. Lichtontwerp & techniek: Jean-Lou Caglar. Bewegingsadvies: Karolien Verlinden. Coproductie: Tuning People. Met de steun van: STROOM, de cultuursubsidie voor beloftevol talent van de provincie Limburg & De Vlaamse Gemeenschap, Kunsten en Erfgoed.

www.kinderenvandevilla.com
www.jefvangestel.com

DATUM VR 31 MEI 2024
UUR 13:30
TITEL LEEGHOOFD
UITVOERDER KINDERENVANDEVILLA/ROEL SWANENBERG & JEF VAN GESTEL
LOCATIE OC MARKE
PRIJS €6
DUUR 60
DOELGROEP 2DE KLEUTER, 3DE KLEUTER, 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR
GENRE WOORDELOOS THEATER