MA 04.03.24 - UITVERKOCHT

Birds

DOX (Nl)

Echte vrijheid, hoe ziet die eruit? Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? En is de maatschappij wel klaar voor jóú? In ‘Birds’ word je meege-zogen in de belevingswereld van de jongeren die wonen in een jeugdzorginstelling. Dalton Jansen keek in de jeugdzorginstelling waar hij opgroeide vaak uit het raam naar de vogels buiten. Ze waren vrij, maar wel de hele dag bezig hun eten bij elkaar te sprokkelen. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld?

Geïnspireerd door zijn eigen verleden voelt Dalton Jansen de noodzaak om het verhaal te vertellen over de eenzame dwaaltocht van jongeren die vast zijn komen te zitten in hun leven en de maat-schappij. En om te laten zien dat je jezelf daaruit kunt vechten.

De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen won in 2022 met deze voorstelling vol dans, spoken word en muziek een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende productie’.

"De vogels buiten zijn voor hem de vrijheid, hierbinnen kan de jongen geen kant op. ‘Birds’ opent voor ons de deur naar zijn binnenwereld, letterlijk en figuurlijk. Zijn verdriet, woede en wanhoop worden weliswaar sierlijk gespiegeld in de bewegingen van de dansers, maar Birds is vooral rauw en recht voor je raap", aldus de jury. Een beklijvende voorstelling vol dans, muziek en spoken word over het bepalen van je eigen levenspad.

Meer info over het maken van de voorstelling vind je hier: Birds - Dalton Jansen en de cast over het maken van de voorstelling on Vimeo

Concept: Dalon Jansen. Regie: Anne Maike Mertens. Dans: Jefta Tanate & Ruben Garcia Arabit. Tekst: Bart van den Donker, Leandro Ceder, Dalton Jansen, Jefta Tanate & Anne Maike Mertens. Lichtontwerp: Jasper Nijholt. Choreografie: Dalton Jansen i.s.m. Ruben Garcia Arabit & Jefta Tanate.

www.wijzijndox.nl

UITVERKOCHT!
DATUM MA 04 MRT. 2024
UUR 14:00
TITEL BIRDS
UITVOERDER DOX (NL)
LOCATIE OC DE VONKE
PRIJS €6
DUUR 60
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER, DANS