DI 09.01.24 - UITVERKOCHT

De bleke baron

Kopergietery

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider. Hij neemt altijd de laatste hap en niemand mag hem tegenspreken. Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij. Gelukkig zijn Felix en Felka geen dichters, maar zangers….

‘De bleke baron’ is een muzikale fabel van Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx, die eerder de felbejubelde voorstelling ‘De koningin is verdwenen’ maakten. Over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat alleen het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie het overbodig acht.
Het verhaal en de liedjes van de voorstelling werden ook gebundeld in het gelijknamige boek uitgegeven door De Eenhoorn, met illustraties van Chiara Lammens.

"De bleke baron is een muzikaal sprookje dat net zo goed over een dictatuur uit het verleden als over één uit de toekomst zou kunnen gaan, en waar volwassenen en kinderen elk op een andere manier heel veel aan zullen hebben. Laat komen dus, de gedichten, de witregels, de blos en de aarzeling." **** (M. Degrande in Het Nieuwsblad)

Concept, creatie, spel & muziek: Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx. Artistieke coach: Joris Van den Brande. Scenografie: Michiel Soete. Kostuums: Joke Raes. Stem: Lore Dejonckheere. Klank: Jonas De Wulf. Licht: Jeroen Doise. Techniek: Jonas De Wulf & Kris Van Oudenhove. Decorbouw: Kris Van Oudenhove, Polien Demeulemeester, Jonas De Wulf & Gielke Smet. Productieleiding: Gielke Smet. Productie: Kopergietery & KGbe. Met dank aan: het voortraject in Cultuurcentrum Brugge. Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

LESMATERIAAL: De Bleke Baron - KIOSK (kopergietery.be)

www.kopergietery.be

UITVERKOCHT!
DATUM DI 09 JAN. 2024
UUR 14:00
TITEL DE BLEKE BARON
UITVOERDER KOPERGIETERY
LOCATIE BUDASCOOP ZAAL 1
PRIJS €8
DUUR 70
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR
GENRE MUZIEKTHEATER