VR 22.09.23 - UITVERKOCHT

Selam

Cie Chara

‘Hit7AYT’ is de eerste voorstelling van deze gloednieuwe Marokkaanse danscompagnie, opgericht door dansers met roots in de breakdance. Geïnspireerd door het bewegingsonderzoek voor deze voorstelling, ontwikkelt Cie Chara ook een performance voor de openbare ruimte: ‘Selam’.

De basisbewegingen liggen vast, variaties ontstaan in relatie tot de publieke en alledaagse ruimte van de plaatsen waar ze spelen. Iedere plek heeft zo zijn eigen gebruiken op vlak van communicatie. Wat in het ene land een groet is, kan in een ander land iets anders betekenen. Wat gebeurt er als alledaagse gebaren en gebruiken uit de ene context in een andere omgeving worden geplaatst.

Cie Chara ontwikkelt een eigen stijl geïnspireerd door de hiphop en het leven in de stad Casablanca. Ze observeren de bewegingen uit het dagelijkse leven, de gebaren van vrienden en vreemden, op familiebijeenkomsten en op straat. Het resultaat is een zachte, zeer eigen danstaal die in dialoog gaat met de toeschouwers, diens omgeving en eigen lichaamstaal.

OPGELET: Deze voorstelling vertrekt vanaf de Budascoop naar de publieke ruimte. Voor een 100tal leerlingen.

Concept & choreografie: Yassine Alaoui Ismaili & Friederike Frost. Dans: Mohammed “Polini” Bouriri, Mohammed “Omiz” Guechri, El Houssine “Ocean” Ait Belbaz & Othman Oubella.

UITVERKOCHT!
DATUM VR 22 SEP. 2023
UUR 10:00
TITEL SELAM
UITVOERDER CIE CHARA
LOCATIE OP LOCATIE
PRIJS €8
DUUR 45
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR
GENRE DANS