DO 23.03.23 - UITVERKOCHT

Exit

Circumstances /Piet Van Dycke

We bewegen ons als mens altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En hoe verhoudt je je als individu ten opzichte van de groep? ‘Exit’ toont de ontmoeting van vier individuen die één pad bewandelen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans), vier individuele disciplines in één collectieve taal.

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Woordloze voorstellingen voor jong en oud waarin beide disciplines samensmelten, staan garant voor speelse voorstellingen die opvallen door een origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen.

Concept & choreografie: Piet Van Dycke. Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner & Will Blenkin. Muziek: Bastiaan van Vuuren. Dramaturgie: Marie Peeters. Installatie: Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam. Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin & Raff Pringuet.Productie: Circumstances. Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Circ’uit, Miramiro. & Cirklabo. Met steun van: PLAN, Stad Leuven en Grensverleggers/deBUREN (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)

www.circumstances.be

UITVERKOCHT!
DATUM DO 23 MRT. 2023
UUR 14:00
TITEL EXIT
UITVOERDER CIRCUMSTANCES /PIET VAN DYCKE
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €6
DUUR NNB
DOELGROEP 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR
GENRE CIRCUSTHEATER