MA 14.11.22 - UITVERKOCHT

Tavern Michelle

BRONKS & Ballet Dommage

In Tavern Michelle staat alles op losse schroeven. Twee verstofte figuren pogen er de dag te overleven, maar onvoorziene horror kruipt hen in de kleren. Geen monsters of spoken dwalen rond; het zijn de oerdagelijkse bezigheden die hen de stuipen op het lijf jagen. Het piepen van een eigen schoen, het gloeien van de deurklink, het knarsen van servies en het crescendo van de mixer. 'Tavern Michelle' wemelt van onheilspellende koffiezetapparaten en mistige leegte. Alles lijkt voortdurend weg te glippen en te wankelen. Maar deze altijd verschuifbare wereld wordt alsmaar boeiender zodra men zich eraan overgeeft.

'Tavern Michelle' gaat over de vele dimensies van angst. We proberen zoveel mogelijk angst te vermijden of te slim af te zijn. De behoefte aan controle is extreem. Angst toont ons dat de wereld een eigen dynamiek heeft, dat niet alles loopt zoals we het willen. Dus kunnen we maar beter de angst recht in de ogen kijken.

Ballet Dommage is het avontuurlijk gezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Na 'Klutserkrakkekilililokatastrof' bij fABULEUS (selectie het Theaterfestival 2017) en 'TRIBUNAL' bij BRONKS (selectie het Theaterfestival 2020), creëren Ballet Dommage en BRONKS een nieuwe voorstelling voor jong publiek, waar opnieuw een warme en tegelijk bevreemdende belevenis centraal staat.

Concept & spel: Katrien Valckenaers & Maxim Storms (Ballet Dommage). Eindregie: Suze Millius. Scenografie: Tom de With, BRONKS-decoratelier & KVS. Muziek: Gerrit Valckenaers. Kostuum: Rosa Schützendorf. Productie: BRONKS. Met de steun van: taxshelter van de Belgische Federale Overheid. Coproductie: Perpodium.


www.bronks.be
www.balletdommage.be

UITVERKOCHT!
DATUM MA 14 NOV. 2022
UUR 10:30
TITEL TAVERN MICHELLE
UITVOERDER BRONKS & BALLET DOMMAGE
LOCATIE OC DE VONKE
PRIJS €5
DUUR NNB
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR
GENRE THEATER