DO 02.06.22

Seasons 4.0

Junior Ballet Antwerp

Dit is een voorstelling uit de avondprogrammatie van de Schouwburg die wij sterk aanraden voor jongeren. Je kan met jouw klas komen kijken. Aangezien deze voorstellingen nog niet in verkoop zijn, moet je hiervoor telefonisch reserveren voor jouw klas. Dat kan via Ticketservice op: 056/23 98 55. Afhankelijk van de capaciteit reserveren wij dan de nodigde plekjes voor jou.

DE TOEKOMST VAN BALLET

Wie zich vandaag balletdanser wil noemen, moet een hele waaier aan stijlen onder de knie hebben. Ballet breekt steeds vaker uit de ivoren toren en laat zich inspireren door brandend actuele kwesties. De meeste balletgezelschappen streven er dan ook naar hun dansers en hun publiek een uiteenlopend repertoire aan te bieden: van 19de-eeuws romantisch ballet tot sociaal-economisch getinte danswerken die vandaag relevant zijn.

Als een all-roundartiest is de danser tegelijk uitvoerend kunstenaar, topatleet, acteur én acrobaat. In ‘SEASONS 4.0’ zie je vanaf de eerste rij hoe jonge dansers al die invloeden verwerken. Onder begeleiding van vier choreografen met uiteenlopende achtergronden dansen ze zich moedig een weg door Vivaldi’s ‘Vier seizoenen’ (in een hedendaagse versie van componist Max Richter).

DATUM DO 02 JUN. 2022
UUR 20:15
TITEL SEASONS 4.0
UITVOERDER JUNIOR BALLET ANTWERP
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €6
DUUR 80 MINUTEN
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE DANS, AVONDVOORSTELLING, JONCK'FOOD