DI 03.05.22

RED. The Sorrows of Belgium III: Holy War

NTGent / Luk Perceval

Dit is een voorstelling uit de avondprogrammatie van de Schouwburg die wij sterk aanraden voor jongeren. Je kan met jouw klas komen kijken. Aangezien deze voorstellingen nog niet in verkoop zijn, moet je hiervoor telefonisch reserveren voor jouw klas. Dat kan via Ticketservice op: 056/23 98 55. Afhankelijk van de capaciteit reserveren wij dan de nodigde plekjes voor jou.

Op 22 maart 2016 vallen er 35 doden en 340 gewonden bij bomaanslagen in Brussel en Zaventem. De daders waren teruggekeerde Syriëstrijders, gelinkt aan terreurgroep IS. Ze gebruikten spijkerbommen om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Uit medeleven werden de Brandenburger Tor in Berlijn en het Paleis op de Dam in Amsterdam tijdelijk in de Belgische driekleur gehuld.

Is Brussel werkelijk een ‘hellhole’, zoals de Amerikaanse president Trump ooit beweerde? Waarom werden de meeste IS strijders gerekruteerd in Brussel?

In de trilogie ‘The Sorrows of Belgium’ belicht huisregisseur Luk Perceval drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis: de exploitatie van Congo onder Leopold II in ‘Black’, de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II in ‘Yellow’, en de terroristische aanslagen in ‘hellhole’ Brussel in ‘Red’.
Een politieke agenda levert telkens de aanleiding voor menselijk leed. Surrealisme is nooit ver weg in een klein land dat zich krampachtig probeert staande te houden tussen internationale mogendheden. Welkom in het politieke centrum van Europa!

Net zoals ‘Black’ en ‘Yellow’, is ‘Red’ een theatrale en muzikale evocatie die landgrenzen en generaties overstijgt. Tekstbronnen worden met elkaar geconfronteerd in een spannende en suggestieve montage, voortgestuwd door live muziek.

https://www.schouwburgkortrijk.be/

DATUM DI 03 MEI 2022
UUR 20:15
TITEL RED. THE SORROWS OF BELGIUM III: HOLY WAR
UITVOERDER NTGENT / LUK PERCEVAL
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €6
DUUR 90 MINUTEN
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER