VR 06.05.22 - UITVERKOCHT

Shel(l)ter (7+)

Zonzo Compagnie & hetpaleis

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op de branding. Vol verwondering ontdekt hij alles voor de eerste keer. Hij ontmoet kleurrijke figuren op het strand en leert de regels van het spel. Of zijn de het de anderen die leren van hem?

Zodra de lichten doven word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld waar nu eens de muziek, dan weer film of tekst je gidst doorheen de gevoels- en belevingswereld van het bijzondere aanspoelkind.

In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen ‘Starend Meisje’ en ‘Slumberland’ slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Het resultaat is een modern sprookje voor het hoofd en hart. Over wat het betekent om kind te zijn. Maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis, ‘to belong’. Speels en ontroerend, vol verwondering.

Een dijk van een voorstelling is Shel(l)ter van Nathalie Teirlinck. Met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen. (Bert Hertogs - Concertnews ****1/2)


Credits voorstelling:
Regie en tekst: Nathalie Teirlinck. Compositie: Liesa Van der Aa & Jon Birdsong. Decor: Marie Szersnovicz. Kostuums: Vanessa Evrard. Muzikale uitvoering: Nele Paelinck & Spiral Consort (Bert Bernaerts, Jon Birdsong, Tobe Wouters Of Niels Vanheertum). Lichtontwerp: Sander Salden. Geluidsontwerp: Bob Hermans.

Credits video:
Scenario en regie: Nathalie Teirlinck. Regieassistentie: Joosje Hendrikx. Director of photography: Rik Zang. 1ste assistent camera: Fabien Ruyssen & Adrien Lengrand. 2de assistent camera: Guillaume Augeri & Léo Malek. Gaffer: Joost Henderieckx. Assistent gaffer: Willem Cornelis. Art Director: Lendert Pauwels. 1ste assistent decor: Olivier Van Den Heede.
2de assistent decor: Kjell Buysschaert. Kostuums: Vanessa Evrard. Kleedster: Marta Stoffels.
Make-up: Laura Noben. Acteurs en actrices: Günter Duret, Jackie Gilles, Jef Stevens, Bert Lézy, Jesse Hellemans, Felix Van Slegtenhorst, Theodor Iriks, Warre Verlinden, Joran Van Den Bergh, Linus Van Den Bergh, Quinten Van Staeyen, Josse De Schrijver, Jeanie Keogh & Jules Van Impe

Coproductie: Cultura Nova. Met de steun van: Vlaanderen, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant. Met dank aan: het Aquarium-Museum van Luik.

 

Lesmateriaal hier te vinden!

UITVERKOCHT!
DATUM VR 06 MEI 2022
UUR 13:30
TITEL SHEL(L)TER (7+)
UITVOERDER ZONZO COMPAGNIE & HETPALEIS
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €5
DUUR 60
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR
GENRE MUZIEKTHEATER