DO 20.04.17 - UITVERKOCHT

De liegenaar

Tuning People

Verhaaltjes over een oma die lek is en weer wordt opgeblazen. Een meisje dat vogeltjes uit haar mond doet vliegen. Oren waaruit takken groeien. Over een echt konijn dat een echte lucifer aansteekt. Over een zak vol met vlinders die een militair de weg wijzen. Over jongens met een voet die kan bijten als ze verliefd worden.

Rond een reeks zelfgeschreven absurde kortverhalen creëert Jef Van gestel een beeldend universum met het podium als een levend schetsboek. Een sjamaanachtige figuur zuigt het ene verhaal na het andere uit zijn duim. Hij vertelt bezwerend. Als een mantra, als een onaf lied. Verward omdat de feiten niet kloppen, of extatisch als een priester die een boodschap krijgt van God. De verhalen zijn afwisselend filosofisch, vol symboliek, ronduit lachwekkend of eerder idyllisch. Live getekende illustraties worden over het hele speelvlak geprojecteerd. Maskers, (gemotoriseerde) poppen en live muziek maken de verzinsels tastbaar.

Tuning People is het eigenzinnige gezelschap van vormgever/geluidskunstenaar Wannes Deneer, choreografe/danseres Karolien Verlinden en theatermaker/acteur Jef Van gestel. Tuning People maakt beeldend en fantasierijk geluidstheater in allerlei vormen, met een absurde, subtiel-poëtische humor. Na het met de VSCD Mime prijs gelauwerde ‘Voetbal op hoge hakken’ gaat rasverteller Jef Van gestel een nieuwe sa­menwerking aan. Met Peter Vandemeulebroecke maakt hij ‘De Liegenaar’. Over durven geloven in verhalen die onmogelijk waar kunnen zijn. Over dagdromen en nachtwaken en het belang van verzinnen. Een voorstelling als een pleidooi om je levenslessen niet enkel uit de realiteit te halen.

Spel, tekst, tekeningen en maskers: Jef Van gestel, muziek en spel: Peter Vandemeulebroucke, spel- en tekstcoaching: Wanda Eyckerman, muzikale coaching: Wannes Deneer, lichtontwerp en techniek: Sander Salden, kostuums: Maartje van Bourgognie, productie: Villanella.

www.tuningpeople.be

UITVERKOCHT!
DATUM DO 20 APR. 2017
UUR 14:00
TITEL DE LIEGENAAR
UITVOERDER TUNING PEOPLE
LOCATIE OC DE VONKE
PRIJS € 4,00
DUUR 90 MINUTEN
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR
GENRE THEATER