DO 29.04.21

Strings in the house

Ataneres Ensemble

Strijkorkest en house muziek. Het lijken twee totaal verschillende werelden, maar is dit ook zo? Met deze productie focust Ataneres op de raakvlakken. En waar deze (nog) niet bestonden, worden ze gecreëerd. Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een dj-set. Typische thema’s van klassieke muziek brengen trance. Technomuziek had nog nooit zoveel harmonische en esthetische diepgang. Het resultaat van deze ongewone synergie is een overtuigend en meeslepend doorgecomponeerd kunstwerk dat staat als een huis. 

Met ‘SitH’ vinden drie vrienden (Frederik Martens, Jimmy Quintens en Wim Spaepen) elkaar terug in een alternatieve queeste naar schoonheid waarbij de virtuele grens tussen de klassieke wereld en die van extravagante feesten vervaagt.  

Ataneres Ensemble is een strijkorkest bestaande uit vijftien veelbelovende, professionele muzikanten. Naast het gevestigde strijkersrepertoire, richt het ensemble zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. Het orkest staat onder artistieke leiding van concertmeester Wim Spaepen en werkt geregeld samen met bekende solisten, dirigenten en koren. De uitgebreide orkest- en kamermuziekervaring van de muzikanten resulteert steevast in muzikaal genot van de bovenste plank. 

DATUM DO 29 APR. 2021
UUR 14:00
TITEL STRINGS IN THE HOUSE
UITVOERDER ATANERES ENSEMBLE
LOCATIE CONCERTSTUDIO (MUZIEKCENTRUM TRACK)
PRIJS 6,00
DUUR 60 MINUTEN
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE MUZIEK