De Straat van Kaat

Casa Blanca

De straat van Kaat lijkt een gewone straat.
Het is een weg met een huis, een brievenbus en een boom.
Maar wat gebeurt er als je door de straat wandelt?
Of als je even piept in de brievenbus?
En wat hangt daar in die boom?

‘De straat van Kaat’ is een verteltapijt. Rol het open in jouw klas en wandel samen met de kleuters binnen in een fantastische wereld. Door middel van speelse opdrachten maken de kinderen kennis met de verschillende muzische vormen: beeld, drama, muziek, beweging en media.
Een wonderlijk kunstenpakket, helemaal op maat van kleuters.

‘De straat van Kaat’ speelt in op de vraag van het kleuteronderwijs naar creatieve methodieken om kleuters in contact te brengen met kunst en cultuur. Het pakket omvat alle materialen en de cd die nodig zijn om in de klas aan de slag te gaan, alsook een volledig uitgeschreven handleiding voor de leerkracht. De handleiding geeft naast de basiswerking per thema ook een inspiratielijst voor wie meer wil. Het pakket sluit naadloos aan bij de ontwikkelingsdoelen voor het kleuteronderwijs.

Casa Blanca creëert artistieke en kunsteducatieve projecten voor kinderen en families en richt zich in het bijzonder op het aspect van de kunst- en cultuurbeleving. Casa Blanca heeft de ambitie om van kunstbeleving een unieke ervaring te maken. ‘De straat van Kaat’ slaagt daar moeiteloos in.

Concept: Casa Blanca. Productie: HumuZ.

Neem contact op met scholen.schouwburg@kortrijk.be om te reserveren.

BOEKEN VANAF WO 01 SEP. 2021
TITEL DE STRAAT VAN KAAT
UITVOERDER CASA BLANCA
PRIJS GRATIS (€ 20,00 WAARBORG)
DUUR MAXIMUM 2 OPEENVOLGENDE WEKEN TE ONTLENEN
DOELGROEP 1STE KLEUTER, 2DE KLEUTER, 3DE KLEUTER, LEERKRACHTEN