VR 20.01.23 - UITVERKOCHT

Quinnie & Quinn

Leue

‘Hier is zo een massa. Een echte mensenzee. En ik kom zo uit de lucht gevlogen. Want ik kan dat: vliegen. En ik land bovenop een soort tempel, een piramide. Rook, licht en magie. En als ik spreek moet iedereen luisteren. Want ik ben de baas. Ik draag uiteraard gouden kleren. Vol diamanten en een kroon van vlinders. Of nee, glimwormen. Ik spreek alle talen van de wereld. Het is te zeggen. Ik spreek er maar één. Maar iedereen kan mij verstaan. Wacht. Over die kroon: overdag is ze gemaakt van vlinders en ’s nachts van glimwormen. Dat is beter.’

Drie vrienden willen samen een iets verzinnen. Ze strijden voor het woord om zo het verhaal te sturen. Algauw hijst één van hen zich op de troon en hij verplicht de twee anderen om te luisteren. Quinnie & Quinn willen ontsnappen. Weg uit dit verhaal. Weg van hun tiran. Maar de verteller weet hen iedere keer weer te verrassen met een nieuw obstakel. Als ze hier uit willen geraken, zullen ze het met z’n drieën moeten doen.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Dimitri Leue, brengen drie rasacteurs een speelse ode aan de vrijheid.
Als er niets is, kan alles ontstaan.


Spel: Jonas Leemans, Dimitri Leue & Inge Paulussen. Tekst: Dimitri Leue. Kostuums: Eva De Mul. Kostuumontwerp en beeld: Katinka Heremans. Lichtconcept en techniek: Stef Appelen. Muziek: Antoon Offeciers. Productie: Leue. Foto: Jimmy Kets. Foto’s voorstelling: Sara De Graeve. Veel dank aan: CC Binder – Puursam. Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.

www.leue.be

UITVERKOCHT!
DATUM VR 20 JAN. 2023
UUR 10:00
TITEL QUINNIE & QUINN
UITVOERDER LEUE
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €6
DUUR 65
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR
GENRE THEATER