DO 10.02.22

Dear Winnie

JR.CE.SA.R, KVS & NNT

Dit is een voorstelling uit de avondprogrammatie van de Schouwburg die wij sterk aanraden voor jongeren. Je kan met jouw klas komen kijken. Aangezien deze voorstellingen nog niet in verkoop zijn, moet je hiervoor telefonisch reserveren voor jouw klas. Dat kan via Ticketservice op: 056/23 98 55. Afhankelijk van de capaciteit reserveren wij dan de nodigde plekjes voor jou.

Na een glorierijke premièrereeks en lovende recensies (en een verplaatsing van 2020 naar 2022) is Schouwburg Kortrijk blij ‘Dear Winnie’ te kunnen pesenteren. KVS-gezichten Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens brengen hulde aan Winnie Madikizela-Mandela en haar compromisloze strijd om Zuid-Afrika te bevrijden van de apartheid. Samen met negen actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora zetten ze de witte, eurocentrische, mannelijke canon op zijn kop.

“Winnie is geen smetteloze vrouw. Ze is een zwarte vrouw die leefde in een wereld van blanke suprematistische mannen. Maar deze voorstelling wil geen geschiedenisles leren, ze wil kracht delen. Ondanks alle tegenslagen maar ook fouten gaf ze nooit op. Net daarom is ze een voorbeeld voor vele mensen. Tot op vandaag geeft ze mensen kracht om te strijden voor meer gelijkheid.” (Mtombeni)


https://www.schouwburgkortrijk.be/

DATUM DO 10 FEB. 2022
UUR 20:15
TITEL DEAR WINNIE
UITVOERDER JR.CE.SA.R, KVS & NNT
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €6
DUUR 105
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER, MUZIEKTHEATER, AVONDVOORSTELLING, JONCK'FOOD