DI 22.03.22

Serenade

Desnor / Louis Janssens

Dit is een voorstelling uit de avondprogrammatie van de Schouwburg die wij sterk aanraden voor jongeren. Je kan met jouw klas komen kijken. Aangezien deze voorstellingen nog niet in verkoop zijn, moet je hiervoor telefonisch reserveren voor jouw klas. Dat kan via Ticketservice op: 056/23 98 55. Afhankelijk van de capaciteit reserveren wij dan de nodigde plekjes voor jou.

‘Serenade’ is een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Het is een eclectische partituur opgebouwd uit herkenbare en minder bekende stemmen. Een grillig feest waarin de liefde queer is; ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar. Geïnspireerd door Franz Schubert verbeeldt Louis Janssens ons een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Zo ontvouwt zich een denk- en gevoelswereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat er een groet aan de ander.

Niets of niemand bestaat op zich: we zijn als mens altijd schatplichtig aan de mensen die zich achter, rond en voor ons begeven. We bestaan bij gratie van de ander, dood of levend, over de tijden heen. Vanuit die gedachte wil ‘Serenade’ een uitnodiging zijn om te kijken, te bevragen en nieuwsgierig te zijn naar dat wat prikkelt en inspireert.

Desnor ontstond in 2012 als een tweekoppig theatercollectief met Louis Janssens en Ferre Marnef. Het werk van Desnor leest als een portret van deze tijd en hoe de wereld (niet) werkt. ‘We geloven in het doen. We geloven in het begin. In het doen ligt het begin.’ Deze slagzin gebruikt Desnor graag om zichzelf en hun werk te typeren.

Louis: Alles beweegt, vriendje.
Ferre: Ja, alles beweegt!

https://www.schouwburgkortrijk.be/

DATUM DI 22 MRT. 2022
UUR 20:15
TITEL SERENADE
UITVOERDER DESNOR / LOUIS JANSSENS
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €6
DUUR 1U
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER