VR 01.10.21

Underdogs

Cie Par Terre

Dit is een voorstelling uit de avondprogrammatie van de Schouwburg die wij sterk aanraden voor jongeren. Je kan met jouw klas komen kijken. Aangezien deze voorstellingen nog niet in verkoop zijn, moet je hiervoor telefonisch reserveren voor jouw klas. Dat kan via Ticketservice op: 056/23 98 55. Afhankelijk van de capaciteit reserveren wij dan de nodigde plekjes voor jou.


DANS ALS VERZETSDAAD

De Franse choreografe en danseres en breakdanser Anne Nguyen heeft haar wortels in de hiphopcultuur. Sinds haar debuutsolo ‘Square Root’ uit 2005 vermengt Nguyen hiphop met sterke beeldende choreografieën. Ze gaat steevast op zoek naar de grenzen tussen dans en andere bewegingsvormen. Zo maakte ze een virtuoze kruising tussen vechtkunst en breakdance in ‘Kata’.

In ‘Underdogs’ gaat Anne Nguyen op zoek naar de impact van transgressieve bewegingen en alternatieve culturen. Eigen aan hiphop, en meer bepaald urban dance, is dat ze ontstonden uit verzet tegen de dominantie en sociale ongelijkheid van het hoofdzakelijk witte kapitalisme.

Drie dansers, één vrouw en twee mannen, vormen één lichaam op scène. Samen verkennen ze het collectieve onderbewuste op een opzwepende soundtrack van soulmuziek, die ons terugvoert naar de woelige jaren zeventig in de VS. Provocerend, rebels en bevrijdend.

DATUM VR 01 OKT. 2021
UUR 20:15
TITEL UNDERDOGS
UITVOERDER CIE PAR TERRE
LOCATIE SCHOUWBURGZAAL
PRIJS €6
DUUR 50
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE DANS, AVONDVOORSTELLING, JONCK'FOOD