MA 10.01.22

Een jihad van liefde

Amara Reta, Rashif El Kaoui

 

De vrouw van Mohamed El Bachiri verloor het leven in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Hij schrijft er een boek over, opgetekend door David van Reybrouck. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde een medemenselijkheid. De getuigenis van Mohamed raakt heel veel mensen.

In de theaterbewerking van het boek zien we Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

Spel en tekstbewerking: Rashif El Kaoui, Amara Reta. Regie en tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe. Decor: Saska Louwaard en Marrigje Poelstra. Kostuum: Maartje van Bourgognie.

www.rataplanvzw.be

DATUM MA 10 JAN. 2022
UUR 14:00
TITEL EEN JIHAD VAN LIEFDE
UITVOERDER AMARA RETA, RASHIF EL KAOUI
LOCATIE OC DE VONKE
PRIJS €6
DUUR 65
DOELGROEP 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER