MA 04.10.21

luid

Tout Petit

Bomen vol buizen. Takken met trechters. Op het podium van ‘luid’ staat een gigantische installatie. Als je er heel goed naar luistert, kan je klanken horen en wordt de installatie een instrument. Twee vrouwen bespelen het. Ze gebruiken hun hele lichaam: vingers, tenen, hoofden. Elk lichaamsdeel zorgt voor een nieuwe klank. Samen met het publiek ontdekken de dansers de mogelijkheden van het instrument. Als het tempo stap voor stap wordt opgedreven, ontstaat tussen hen en de installatie een virtuoos spel van muziek en dans.

‘Luid’, de vierde creatie van het duo tout petit, is een swingend energieke voorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Zacht tokkelende geluidjes en aanstekelijke ritmes nemen jong en oud mee in een wereld vol klank en beweging.

Aan het eind kunnen kinderen zelf nog even experimenteren met de geluidsinstallaties.

"Tout Petit baant zich een weg naar de essentie." (Tuur Devens, theaterkrant.nl)

Choreografie en dans: Lies Cuyvers & Ciska Vanhoyland. Muziek: Koen Brouwers. Dramaturgie: Gerhard Verfaillie. Bewegingsadvies: Iñaki Azpillaga. Scenografie: Erki De Vries. Lichtontwerp: Steven Brys. Kostuums: Katrijn Baeten. Co-productie: HET LAB & C-TAKT. Met dank aan: de Vlaamse Gemeenschap, STUK Huis voor Dans, Beeld & Geluid, Villa Basta
Credits foto’s : Kurt Van der Elst

www.toutpetit.be

DATUM MA 04 OKT. 2021
UUR 14:00
TITEL LUID
UITVOERDER TOUT PETIT
LOCATIE ARENATHEATER
PRIJS €5
DUUR 50
DOELGROEP 1STE KLEUTER, 2DE KLEUTER, 3DE KLEUTER
GENRE DANS