MA 18.01.21

Softies

fABULEUS | Hanna Mampuys

Zacht is het nieuwe stoer! Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Ze vechten, springen, duiken, dragen en vangen elkaar op. Samen zoeken ze het gevaar op, maar tegelijk komen ze ook gevaarlijk dicht bij elkaar.

‘Softies’ is een virtuoze dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn.
Een voorstelling die de clichés doorbreekt over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.

Hanna Mampuys is acrobate, circusmaakster en choreografe. Met haar collectief There There Company werkt ze al enkele jaren aan een eigen vorm binnen het hedendaagse circus.
Op vraag van fABULEUS richt ze zich voor het eerst expliciet op een jong publiek. 

‘Softies’ is uitgepuurde en tegelijk heerlijk bonte circusdans zonder woorden, maar vol verrassende vondsten. (…) Acrobatie is de circustak met de spannendste mogelijkheden, zeker in combinatie met dans. In ‘Softies’ bundelt circuschoreograaf Hanna Mampuys het beste van beide werelden. (…) woordloos, maar wonderrijk. (De Standaard ****)

Creatie: Hanna Mampuys. Spel: Agustina Ballester, Leon Börgens & Piet Van Dycke. Scènebeeld en kostuums: Leila Boukhalfa. Dramaturgie: Marie Peeters. Artistiek advies: Randi De Vlieghe & Toon Van Gramberen. Licht: Reynaldo Ramperssad. Coproductie: STUK & Perpodium. Met de steun van: Circuscentrum, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap & Taks Shelter.  

www.fabuleus.be

DATUM MA 18 JAN. 2021
UUR 14:00
TITEL SOFTIES
UITVOERDER FABULEUS | HANNA MAMPUYS
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 5,00
DUUR 60 MINUTEN
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR, 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, LEERKRACHTEN
GENRE DANS, CIRCUSTHEATER