DI 28.04.20

De waarheid => GEANNULEERD <=

Theater Stap & Tuning People

Met een kinderlijke naïviteit viert ‘De waarheid’ het kwetsbare leven vol verlangen(s). Kleurrijk, energiek en vol verrassingen. Met een optocht vol opvallend geschminkte figuren, getooid in potsierlijke kostuums en gewapend met kartonnen karren en bellen. Kunstschilder James Ensor en de Zuid-Afrikaanse beeldend kunstenaar William Kentridge lachen in hun vuistje.

In onze maatschappij draait alles om perfectie. Elke afwijking van het normale wordt als een last gezien en het liefst in een hoek geduwd. Daarom strijden Tuning People en Theater Stap voor verscheidenheid en verbeelden ze dromen die nooit zullen uitkomen.

Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale handicap centraal staan. Het grote publiek kent hun werk vooral door de recente televisiereeks ‘Tytgat Chocolat’ (VRT, 2017). Theater Stap verbindt zich graag met andere theatergezelschappen en makers. De manier waarop Tuning People verschillende kunstdisciplines samenbrengt, is verwant aan het avontuurlijke parcours waarmee Theater Stap tussenschotten opheft. Stap-acteurs dansen namelijk altijd theatraal, acteren heel fysiek, en muziek speelt altijd een prominente rol in hun voorstellingen. Na het wondermooie ‘De wereld’ in 2019, verwelkomen we Theater Stap met hun nieuwste productie.

Concept, choreografie, scenografie en regie: Wannes Deneer, Jef Van gestel & Karolien Verlinden. Spel: Theater Stap. Muziek: Jochem Baelus. Kostuums: Wim Muyllaert. Licht: Barbara De Wit. Techniek en productie: Eric Clauwens & Bert De Mulder. Met de steun van de Vlaamse overheid.

 podcast met spel- en denkoefeningen : https://www.tuningpeople.be/dewaarheid-podcast/

DATUM DI 28 APR. 2020
UUR 14:00
TITEL DE WAARHEID => GEANNULEERD <=
UITVOERDER THEATER STAP & TUNING PEOPLE
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 5,00
DUUR NTB
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER