MA 12.10.20

Black Memories GEANNULEERD

Danstheater AYA |Tafel van Vijf & Backbone (Nl)

Voor elke geannuleerde voorstelling is een alternatief gezocht van dezelfde makers of dezelfde inhoudslijn. Deze vertrekken vanuit de gezelschappen die gepland stonden dit najaar. Scholen die reeds inschreven voor onderstaande voorstellingen kunnen inschrijven voor het bijhorende alternatief. Scholen die nog niet waren ingeschreven, kunnen vanzelfsprekend ook intekenen voor het alternatief.

Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Misschien is de discussie wel actueler dan ooit. Het broeit en borrelt. In ‘Black Memories’ stappen 11 dansers, acteurs en muzikanten met open vizier de Nederlandse koloniale geschiedenis in. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving. Want hoe voelt het anno 2020 om als mens met een kleur te leven in Nederland? 


Een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur die moeiteloos switcht tussen oude verhalen en actuele kwesties. Met de beat van Afrikaanse, Caraïbische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur. Vanuit de eigen ervaringen van de dansers, acteurs en muzikanten, is dit een uitnodiging om elkaar te blijven begrijpen.  


Nominatie Zwaan 'meest indrukwekkende dansproductie 2019' 


De jury: Black Memories is een overrompelende voorstelling over de impact van kolonialisme en discriminatie en de roep om gelijkwaardigheid. Tussen de sterke spelscènes en energieke choreografieën van urban, moderne en traditioneel Afrikaanse dans wordt moeiteloos geschakeld. De performers zijn ijzersterk en representeren een generatie die verder kijkt dan hun neus lang is. Hun poging om elkaar te blijven begrijpen is hoopvol en aanstekelijk. Bewonderenswaardig is hoe die ontwapenende inzet doorwerkt als er direct na afloop in de zaal met het publiek in gesprek wordt gegaan. 


Concept, regie en choreografie: Herman van Baar, Wies Bloemen & Alida Dors. Muzikale leiding: Floris van der Vlugt. Tekst: Ayden Dijkstra. Dans en spel: o.a. Christine Amagove Karani, Perry Gits, Anna Lindaya, Thijs Miedema, Djinti Sullivan & Jason Winter. Muziek: Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar), Floris van der Vlugt (saxofoon, basklarinet, keys) & Yariv Vroom (percussie). Decor en lichtontwerp: Erik van Raalte. Geluid: Arjan van Tricht. Licht: Nick van Doesum. Kostuums: Isis Vaandrager.  

www.aya.nl

DATUM MA 12 OKT. 2020
UUR 14:00
TITEL BLACK MEMORIES GEANNULEERD
UITVOERDER DANSTHEATER AYA |TAFEL VAN VIJF & BACKBONE (NL)
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 6,00
DUUR 75 MINUTEN
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER, DANS, MUZIEK