DI 12.01.21

Een Jihad van Liefde

Amara Reta en Rashif El Kaoui

22 maart 2016. Bij de aanslag in het Brusselse metrostation Maalbeek verliest Mohamed El Bachiri zijn vrouw Loubna, de liefde van zijn leven. Als eerbetoon aan haar buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid. 
David Van Reybroeck tekende Mohameds verhaal op in ‘Een Jihad van Liefde’.
Dit boek vormt de basis van het gelijknamige theaterstuk. 


We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Met wie praat hij hier de hele voorstelling over?  


Ook de jihadist van liefde, de man vol mededogen, ontsnapt niet aan de dagelijkse miserie en eenzaamheid, zien we hier. Het is in die waardevolle, ontroerende toevoeging dat deze theaterversie het verschil maakt. (De Standaard ***) 


Een heel integere vertaling van El Bachiri’s boekje, die de lijdende mens toont achter de oproep tot menselijkheid. Wat het stuk toevoegt, is het slepende rouwproces achter de façade. 'Een Jihad van Liefde’ illustreert hoe de boodschap die hem overal staande ovaties opleverde, hem binnenshuis staande hield. (Gilles Michiels – Etcetera) 

www.rataplanvzw.be

DATUM DI 12 JAN. 2021
UUR 14:00
TITEL EEN JIHAD VAN LIEFDE
UITVOERDER AMARA RETA EN RASHIF EL KAOUI
LOCATIE OC DE VONKE
PRIJS 6,00
DUUR 65
DOELGROEP 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER