DI 15.12.20

Zoutloos

Studio Orka

De kranige Palmira woont in een rusthuis. Ze is mentaal nog erg fris, maar ze weet dat haar einde nabij is. De aarde verlaten, akkoord, maar dan wel met een big bang! Ooit was Palmira smoorverliefd op Charlie, met wie ze de gekste avonturen beleefde. Nu zou ze hem dolgraag nog eens terugzien, en een verpleegster stelt alles in het werk om die droom waar te maken.

Studio Orka brengt zijn prikkelende locatietheater deze keer naar een woon-zorgcentrum. ‘Zoutloos’ is een gepeperde ode aan het leven en de fantasie. Over kraaienpootjes, warme dekentjes op koude voeten, slappe koffie en smeulende sigaretten. Een hartverwarmend verhaal vol humor en hoop, levensdrift, geheime liefdes, passie en geluk. Over iemand moeten missen of toch maar liever vergeten.

‘Zoutloos is een ontroerende familievoorstelling over menselijke warmte en waardigheid in het rusthuis. Een must-see voor alle leeftijden. … Zoutloos heeft beslist iets om over na te praten.’ (De Morgen)

‘Zoutloos is de zoveelste hartverwarmde Studio Orka-creatie die je blik naar de kleine, rakende details in het leven leidt. Deze keer in een rusthuis dat bij nader inzien zo ‘zoutloos’ nog niet is.’ (Knackfocus)

Van & met: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Ilse de Koe, Steven Beersman, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Cecilia De Mulder, Walter Schudel, Ferre De Maere, Tijmen Van Handenboven, Horick Goffart, Vic Verhaegen, Arno Van Der Veken & Jens Van der Veken. Coach: Tom Dupont. Vorm: Phippe Van de Velde & Kwint Manshoven. Dramaturgie: Mieke Versyp. Productieleiding: Maarten Naessens. Kostuums: Elles De Koe. Techniek: Peter Van Hoof, Bart Van Bellegem, Bram Waelkens & Niels Ieven. Coproductie: CC De Grote Post, MiramirO. Met steun van: Vlaamse Overheid, Stad Gent & Provincie Oost-Vlaanderen. Met dank aan: Knapenkoor In Dulci Jubilo & Dieter Vanhandenhoven. 

www.studio-orka.be

DATUM DI 15 DEC. 2020
UUR 10:00
TITEL ZOUTLOOS
UITVOERDER STUDIO ORKA
LOCATIE DAM 71 (VROEGER: FEESTZAAL BROEL)
PRIJS 5,00
DUUR 80 MINUTEN
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER