ZO 07.06.20

Wat niet (weg) is => GEANNULEERD <=

Fien Leysen

Een inktuitwisser. Een stempelkussen. Printpapier.

Dat was het vertrekpunt voor deze voorstelling over gemis, het menselijke geheugen, en wat er overblijft van de dingen die voorbijgaan. In een brief aan de heer Jef Colruyt wordt op een speelse manier gezocht naar antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Hoe ga je als persoon en als maatschappij om met verlies? Hoelang mag missen duren? Heeft het zin om alles bij te houden en te onthouden? Kun je je leven in tekst en beeld vastleggen? En wat gebeurt er met ons wanneer we sterven?

‘Wat (niet) weg is’ is een persoonlijke zoektocht naar troost en antwoorden, langs wetenschap en persoonlijke anekdotes, in de vorm van een multimediale voorstelling. Elke toeschouwer krijgt de kans om het verhaal alleen te beleven, aan de hand van desktopbeelden, interviews en een persoonlijke vertelling.

Fien Leysen studeerde in 2017 af als drama-studente aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.
Fien zoekt telkens naar de meest geschikte manier om haar verhaal te vertellen, onafhankelijk van het medium, en komt zo vaak uit bij een combinatie van verschillende vertelvormen (schrijven, performance, video, audio …).

Tekst, vertelling, camera en montage: Fien Leysen. Decor en scenografie: Manu Siebens, Fien Leysen & Hugo Moens. Begeleiding: Tom Struyf, Willem De Maeseneer & Geert De Vleesschauwer. Mentor: Rebekka De Wit. Artistiek advies: Bart Baele. Met speciale dank aan: Benjamin Albertijn.

 

DATUM ZO 07 JUN. 2020
UUR 19:30
TITEL WAT NIET (WEG) IS => GEANNULEERD <=
UITVOERDER FIEN LEYSEN
LOCATIE ARENATHEATER
PRIJS 6,00
DUUR 50
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER, JONCK*FOOD