VR 20.03.20

Cosi => GEANNULEERD <=

Deschonecompagnie

Twee klassieke zangers, een pianist en een violiste delen de scène. Met de Mozart-opera ‘Così fan tutte’ als ‘lijfmotief’ filosoferen ze over fysieke trouw – en of dat wel bestaat. Don Alfonso, filosoof en pianist, beweert tegen twee jongemannen dat hun geliefden hen niet trouw blijven. De mannen eisen bewijzen en ze zetten samen een experiment op. Krijgt Don Alfonso gelijk? En valt de liefde wel in een structuur te gieten? Ontdek het in dit eigenzinnige opera-theaterstuk met Clara Cleymans in een hoofdrol.

‘Goossens combineert aanstekelijk spel (waarin rechtstreeks naar het publiek gespeeld wordt) met weelderige virtuoze zang en zet beide zeer slim in: het spel houdt vaart in het verhaal, de zang zorgt voor de emotionele kleur. En de piano van Deltour is een trouwe gids.’ (Els Van Steenberghe)

Regie en concept: Tom Goossens. Muzikale leiding: Wouter Deltour. Spel: Carine van Bruggen, Arne Luiting, Annelies Van Gramberen, Jokke Martens, Clara Cleymans & Wouter Deltour. Techniek: Johannes Ringoot. Muziekdramaturgie: Lalina Goddard. Dramaturgisch advies: Raphaël Vandeweyer. Kostuums: Marij de Brabandere. Kostuumassistentie: Marie Mignolet. Masker: Lotte Stek. Productieleiding: Ruth Sarens & Hugo Gérard. Met dank aan: Raphaël Vandeweyer, LOD muziektheater, KASK Drama, Kopspel vzw, Guy Coolen, Jan Dewispelaere, Wouter Van Looy, Goedele Deveuster en iedereen bij Muziektheater Transparant, Jan Caals, Ann Caremans, Rudi Goossens, Jan Deltour, Katelijne Van Praet, Huub Colla. Così is een productie van DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant/Translab. In coproductie met Operadagen Rotterdam en KASK Drama Gent. Met de steun van de Vlaamse overheid. Tom Goossens is in residentie bij TRANSLAB, de werkplaats voor jonge artiesten van Muziektheater Transparant.

www.deschonecompanie.be

DATUM VR 20 MRT. 2020
UUR 20:15
TITEL COSI => GEANNULEERD <=
UITVOERDER DESCHONECOMPAGNIE
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 6,00
DUUR 90
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE MUZIEKTHEATER, JONCK*FOOD