MA 17.02.20

Dethleff

De Mannschaft

Dethleff is een jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar, omdat ze nergens kan aarden. Dethleff moet mee. Altijd. Maar Dethleff kan ook nergens aarden, ‘het is ne rare, ne stille, nen eenzaat’ zeggen de mensen.

Sinds kort woont hij in een appartement, op de 14de verdieping, in een buurt waar hij niemand kent.

Hij is het verhuizen beu, het alleen zijn, het uitgelachen worden, het platzetten van de banden van zijn fiets, het verstoppen van zijn boekentas ... Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar het 15de, het dak.

Net als hij een stap te ver wil zetten, trekt Kayleigh, de zotte doos van de 13de verdieping, aan zijn mouw. Dat is het moment waarop de voorstelling start.

Na het succesvolle en aangrijpende ‘LIV’, een voorstelling over kanker, brengt De Mannschaft met ‘Dethleff’ het verhaal van een jongen die het niet meer ziet zitten. En over Kayleigh, die ondanks haar hoogtevrees toch het dak opkruipt om een wildvreemde een helpende hand te reiken.

Over twee verdwaalde zielen die samen een weg zoeken, over zelfdoding, over eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral over het leven. Over T-shirts van Kurt Cobain, de valversnelling, over jezelf dood snoepen, over eindelijk kunnen ademen en over plezier maken tot je bijna sterft van het lachen.

De voorstellingen van De Mannschaft staan voor beeldend theater dat schuurt, met wat humor als zalf.

‘Zelden heb ik zo'n aandachtig en geboeid jongerenpubliek meegemaakt  ... Het publiek is geraakt,
zit op de puntjes van de stoelen. De jongeren zijn doodstil, om dan weer wat later in schateren uit te barsten.’ (Tuur Devens in De Theaterkrant)

Concept, tekst en regie: Michai Geyzen & Stijn Van de Wiel. Spel: Jonas Vermeulen & Linde Carrijn. Scenografie en Kostuum: Laura Wallrafen. Lichtontwerp: Thomas Stevens. Coproductie: Arenberg. Met steun van: C-Mine Cultuurcentrum (Genk) & de Warande (Turnhout).

www.demannschaft.be

 

DATUM MA 17 FEB. 2020
UUR 14:00
TITEL DETHLEFF
UITVOERDER DE MANNSCHAFT
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 6,00
DUUR 75
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER, JONCK*FOOD