MA 03.02.20

Een steentje in de schoen

Brihang

In welk hokje past Brihang? Beschouwen we hem best als rapper, beeldhouwer of poëet?
Schijnbaar moeiteloos schakelt hij tussen genres en kunstvormen en slaagt er alsnog in iedereen een stapje voor te blijven door juist datgene te doen wat niemand verwacht. Deze Knokse hiphopartiest heeft net zijn tweede album uitgebracht en daarmee opnieuw bewezen dat hij zich muzikaal en tekstueel volledig in een eigen universum bevindt, ver weg van geijkte paden.

Aangezien Schouwburg Kortrijk en Muziekcentrum Track heel nauw samenwerken, en muziek een groot deel uitmaakt van de leefwereld van jongeren, vonden we dat Brihang absoluut ook een plek
in het scholenaanbod verdient!

Verwacht iemand die zich live met een theatrale aanpak onderscheidt van elke andere hiphopact en die bovendien bewijst dat poëzie meer dan ooit leeft. In deze intieme zaalshow, waarin hij louter geflankeerd wordt door een paar sobere decorstukken en zijn vaste dj SNS, is het (jonge!) publiek welkom in het Brihang-universum.

Brihang (pseudoniem voor Boudy Verleye) is een West-Vlaamse hiphopartiest, en op zijn minst een ‘veelkunner’. Elk facet van het creatief proces neemt hij voor zijn rekening, van tekst tot muziek, videoclips, het grafische gedeelte; alles draagt zijn signatuur. Hij won in 2014 ‘De Nieuwe Lichting’ bij Studio Brussel en stond ondertussen al in vele zalen en op verschillende festivals.
Nu wordt zijn werk ook aangeboden aan leerlingen van het secundair.

www.brihang.be

https://soundcloud.com/brihang

 

UITVERKOCHT!
DATUM MA 03 FEB. 2020
UUR 14:00
TITEL EEN STEENTJE IN DE SCHOEN
UITVOERDER BRIHANG
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 6,00
DUUR 55
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE MUZIEK, HUMOR