VR 17.01.20

Niet echt, wel waar

FERNAND

Vijf acteurs nemen je mee langs de geheimen, codes en afspraken van het theater. Waarom gaat het licht uit in het begin? Wat voor verhalen bestaan er allemaal? Hoe werkt ‘acteren’? Wie is er verliefd op wie? En wat is een goed einde? ‘Niet echt, wel waar’ is een voorstelling over voorstellingen, een speelse inleiding tot het medium theater, specifiek voor de eerste graad middelbaar.

FERNAND is een toevalstreffer. Bram, Carl, Jonas en Steven begonnen in 2017, in opdracht van 30CC, te werken aan een voorstelling over theater. Ze ambieerden een soort ‘Dagelijkse kost over theater’. Maar dan zonder eten én zonder Jeroen Meus. Ondertussen versterkten Sabien en Heleen de ploeg en tonen ze samen hun voorstelling aan de wereld. Zij vertegenwoordigen LUCA, KASK, RITCS, Toneelacademie Maastricht én het Londense LAMDA. Dat leverde best pittige discussies op over wat theater nu eigenlijk wél en nu niet is. Wat zij alvast delen is spelplezier, en daar loopt deze voorstelling van over.

Van en met: Steven Beersmans (of Tijs Verbrugge), Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Sabien Van Moorter, Jonas Van Thielen & Carl von Winckelmann. Techniek: Bregt Janssens. Productie: 30CC, Leuven.

www.fernandspeelt.be

UITVERKOCHT!
DATUM VR 17 JAN. 2020
UUR 10:30
TITEL NIET ECHT, WEL WAAR
UITVOERDER FERNAND
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 6,00
DUUR 60
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER