MA 28.01.19

Rood

HETGEVOLG

Het is heel klein, en toch zie ik het. Ik wijs naar de wang van Tuur. 'Je … Je bloost …' Ik knipoog naar Paul. Paul grijnst, Lien lacht. We fluisteren de wangen van Tuur vol kleur. 'Laat me met rust,' zucht Tuur. Maar we zijn niet te stoppen… 

Internationaal bejubeld jeugdauteur Jan De Kinder werkt samen met topacteur Stefaan Degand en regisseur Stefan Perceval aan een theatrale vertaling van de gelijknamige bestseller van Jan De Kinder. Een organisch verhaal over pesten vanuit het standpunt van de ‘meeloper’. De makers gaan op zoek naar hoe mensen in de schoenen kunnen staan van een getuige van een soort wreedheid. De dominante aanwezigheid van de kleur rood, laat er geen twijfel over bestaan dat dit een zeer emotioneel geladen verhaal wordt.

‘Rood’ wil een waardevolle bijdrage leveren aan het debat over pesten, over de verantwoordelijkheid van elke betrokken partij en over hoe pesten te stoppen is. ‘Rood’ of waarom pesten niet grappig is, is een handig beginpunt voor discussies over opkomen voor anderen wanneer iemand hen kwaad wil doen.

Auteur en concept: Jan De Kinder. Spel: Stefaan Degand, Jan De Kinder, Agnes Bekx, Davy Wellens, Hilde Eykens, Rita Scheyltjens, Tom Bernaerts, Dirk Van Bladel, Ellen Damen, Rita Goossens, Carina Geerts, Emilia Van Sweeveldt, Naqib Yaqoobi, Char Lee &Roxanne Mees. Regie: Stefan Perceval.

http://www.hetgevolg.be

art@work

In een interactieve workshop wordt actief met de leerlingen gewerkt rond de thematiek van de voorstelling. Gedurende anderhalf uur neemt een ervaren docent de jongeren op sleeptouw.
Een absolute aanrader!

Datum en locatie worden in onderling overleg bepaald.

 

DATUM MA 28 JAN. 2019
UUR 10:30
TITEL ROOD
UITVOERDER HETGEVOLG
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 5,00 (€ 7,00 INCL. ART@WORK)
DUUR 60
DOELGROEP 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER