DI 12.02.19

Maquette

TONEELSCHAP BEUMER EN DROST (Nl)

De Staat roept mensen op om zich letterlijk te laten decimeren om de ecologische voetsporen te minimaliseren. Daarmee kan de wereld gered worden van vervuiling en klimaatproblemen. Zij die zich niet laten verkleinen, worden opgeroepen om mini-mensen in huis te nemen.  Maar zijn deze mensen vrijwillig verkleind?

In ‘Maquette’ zien we het extreem milieubewuste echtpaar, Eduard en Willemijn, in hun zeer ecologisch verantwoorde huis. Eduard overtuigt zijn vrouw ervan dat het goed en heel belangrijk is om verkleinde mensen in hun huis op te nemen. Deze mini-mensen offeren zich immers op voor een betere, schonere wereld. Kleine mensen eten minder, verbruiken minder zuurstof en produceren minder afval. De files worden kleiner en de ruimte voor natuur wordt groter.

Een maquettehuis, met een complete inrichting, wordt al gauw als bouwpakket bij hen bezorgd. Het mini-echtpaar Joke en Addie kan zijn intrek nemen. De twee echtparen verschillen als dag en nacht van elkaar. Joke en Addie zijn bijvoorbeeld vrij onverschillig als het om het milieuvraagstuk gaat. Niettemin ontstaat er een aantrekkingskracht tussen de grote man en de kleine vrouw en de kleine man en de grote vrouw.

Acteurs Hymke de Vries en Peter Drost lenen hun stem vaak uit voor animatiefilms of  televisieprogramma’s. In ‘Maquette’ brengen ze met diezelfde stemmen een wereld tot leven.

Tekst: Peter Drost. Regie: Michael Helmerhorst. Spel: Peter Drost en Hymke de Vries.
Decorontwerp: Ingrid Govers. Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann. Film: Henk Haselager.
Assistent regisseur en dramaturgie: Géraldine Verhoeven. Uitvoering decor: Brinkman Decor.

Geluidsdecor: Mattie Poels. Geluidsnabewerking: Rob van de Schootbrugge.
Lichtontwerp en techniek: Dirk Houthoff. Projectie adviezen: Daan Hazendonk.
Publiciteit en educatie: Afke Pricker. Sociale media: Gerhardt. Grafische vormgeving: Nathacha Maia

http://www.beumerendrost.nl

 

UITVERKOCHT!
DATUM DI 12 FEB. 2019
UUR 10:00
TITEL MAQUETTE
UITVOERDER TONEELSCHAP BEUMER EN DROST (NL)
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS 5,00
DUUR 60
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER