DI 20.02.18

King Lear (werktitel)

HET PALEIS/HET ZUIDELIJK TONEEL

Na zijn succesvolle ‘Romeo en Julia’, bleef Simon De Vos gefascineerd door Shakespeare. De manier waarop de vierhonderd jaar oude teksten echoën in de hedendaagse maatschappij is ontluisterend. Hij legt de magistrale ‘King Lear’ naast de huidige EU en laat ze in dialoog treden met mekaar.

Koning Lear, die tot de laatste generatie behoort die het Rijk adem hebben ingeblazen, staat op het punt zijn Rijk te verdelen. Nu is de geest uit de fles. Lear kan het niet opnemen tegen de jonge generatie die telkens opnieuw de legitimiteit van zijn Rijk in vraag stelt. Wanneer zelfs zijn dochters zich tegen zijn oorspronkelijke idealen keren, ervaart hij dit als ultiem verraad. Alleen al de speculatie over een splitsing zorgt voor scheuren en onrust, net zoals in het echte Europa.

‘King Lear’ is een hedendaagse tragedie over een oud Rijk dat door ijdele machthebbers en hun persoonlijke agenda’s in een impasse verzandt.

aanvang 20u15 - met gratis inleiding om 19u30

Tekst: Shakespeare. Tekstbewerking: Simon De Vos. Regie: Simon De Vos. Spel: Jan Hammenecker, Bram De Win, Jobst Schnibbe, Simon Boer, Michaël Pas, Scarlet Tummers, Nona Buhrs, Evgenia Brendes, Krisjan Schellingerhout & Kaspar Schellingerhout. Scenografie & lichtontwerp: Mark VDN. Kostuumontwerp: Lies Van Assche. Dramaturgie: Bart Van den Eynde. Componist: Stijn Cole. Decoruitvoering: HETPALEIS. Kostuumuitvoering: HETPALEIS, Het Zuidelijk Toneel. Technische productieleiding: Linde Raedschelders. Artistieke productieleiding: Jelte Van Roy.

www.hetpaleis.be
www.hzt.nl

DATUM DI 20 FEB. 2018
UUR 20:15
TITEL KING LEAR (WERKTITEL)
UITVOERDER HET PALEIS/HET ZUIDELIJK TONEEL
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS € 8,00 (-26)
DUUR NTB
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER, AVONDVOORSTELLING, JONCK*FOOD