DI 17.10.17

Midzomernachtsdroom

BRANDUNG

vreemd toch

dat verhaal van die geliefden

meer vreemd dan waar

waanzin en liefde maken uw kop zot

en laten het zodanig spoken

dat ge niet meer weet

wie ge zijt

of waarom ge zijt

 

In zijn ‘Midzomernachtsdroom’ heeft Jelle Marteel de geschifte ambitie om alle elf personages zelf te spelen. Van de dolverliefde jongeren over een oude, rijke koning met zijn jonge, blonde deerne tot een versleten koppel elfen uit het woud. De liefde raast als een rollercoaster door hun aderen, recht naar het hart. Via alle personages gaat Marteel op zoek naar de ware aard van de liefde maar hij komt ook zelf in verwarring. ‘Liefde. Een onmogelijk verlangen’, zoals psychiater Dirk De Wachter zegt.

‘Midzomernachtsdroom’ is een bruisende voorstelling over de ondoorgrondelijke kracht van de liefde en de bijhorende kronkels. Met een eigen bewerking van de tekst van Shakespeare kiest Jelle Marteel voor een uitgepuurde maar krachtige vertelling over een zoektocht die ons allen bezighoudt. En toch is het vaak niet meer dan je samen vervelen in de zetel.

Als theatermaker voor een jong publiek maakte Jelle Marteel eerder ‘Viskop’, ‘Wanikan’ en ‘Boomjong’. Zijn verhalen, geïnspireerd door mythen en sprookjes, balanceren tussen droom en werkelijkheid en zijn personages ondergaan daarin vaak een metamorfose. De beelden die hij creëert vloeien organisch samen met een pure en poëtische tekst. Net dat geheel voedt de verbeelding van het jeugdige publiek.

 

Tekst, concept & spel: Jelle Marteel. Coaching: Philippe Annaert. Lichtontwerp: Dirk De Hooghe.

www.brandung.be 
www.jellemarteel.com

 

DATUM DI 17 OKT. 2017
UUR 10:00
TITEL MIDZOMERNACHTSDROOM
UITVOERDER BRANDUNG
LOCATIE OC DE VONKE
PRIJS € 6,00
DUUR 60
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER