DI 21.11.17

Het ongelooflijke testament

FRANK DEGRUYTER

De vroegste verhalen van onze cultuur komen uit het Oosten. Uit het Midden-Oosten. Het lijkt wel of alle verhalen die er na 5000 jaar nog altijd toe doen telkens weer uit dat gebied komen. Daar in het land tussen twee zeeën en bevloeid door twee rivieren ontstonden culturen, werd het schrift geboren, en vertelden de mensen over de God die hen had geschapen. De mythologie en de religie vinden er een oorsprong.

Het Oud Testament vertelt de ongelooflijke geschiedenis van een volk dat door de geschiedenis trok en zijn wet en waarheid toeschreef aan de God die ze aanbaden. ‘In God we trust’ dus, 5000 jaar geleden. De God van Abraham en Ibrahim, de God van Isaac en Ismael, de God van de mensen van de stad Ur, de oerstad die nu nog altijd in Irak te vinden is.

In deze voorstelling vertelt Frank Degruyter de spannendste verhalen uit dat ongelooflijk testament: verhalen over tsunami’s en over een ark waarin mensen en dieren overleefden. Verhalen over grote droogte en volkeren die door de zee wandelen op weg naar een land dat hen beloofd was. Verhalen over torens van hoogmoed waar niemand elkaar nog verstond. Verhalen over een paradijs met bomen en vruchten, met vogels en vissen maar ook met slangen en venijn. Verhalen over mannen en vrouwen die kinderen krijgen en over kinderen die kinderen krijgen, en meer en meer en meer …

van & met: Frank Degruyter.

 www.frankdegruyter.be

 

DATUM DI 21 NOV. 2017
UUR 10:00
TITEL HET ONGELOOFLIJKE TESTAMENT
UITVOERDER FRANK DEGRUYTER
LOCATIE OC DE VONKE
PRIJS € 6
DUUR NTB
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, LEERKRACHTEN
GENRE THEATER