MA 18.12.17

3ACH

ZONZO COMPAGNIE

Zonzo Compagnie voert in ‘3ACH’ twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze verweven diens melodieën met onnavolgbare harmonieën. Ze staan midden in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die ooit werd geschreven.

Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten.
Eerder werd de muziek van John Cage, Miles Davis en Luciano Berio uitgepakt en aangepakt, nu is Johann Sebastian Bach aan de beurt.

Bach is een monument, een tovenaar met klank en melodieën, een genie dat duizelingwekkende fuga’s, preludes, koralen en partita’s aan elkaar reeg en 250 jaar na zijn dood nog steeds de hitparades aanvoert. De muziek van Bach wordt vervlochten met die van Piet-Jan van Rossum, die voor ‘3ACH’ een eigen interpretatie maakte van Bachs werk.

‘Bach heeft nog nooit zo gerockt.’ (Simon Knaeps in Etcetera)

Muziek: Johann Sebastian Bach & Piet-Jan van Rossum. Regie & decor: Wouter Van Looy. Viool: Cynthia Freivogel & Ryuko Reid.
Video: Ine Van Baelen & Stijn Grupping. Muzikale dramaturgie: Caecilia Thunissen.Technisch ontwerp: Pieter Nys. Acteurs film: Brent, Joshua, Victor, Julian, Lou, Morris, Luisa, Astor, Tiana en Cassie. Coproductie: BIG BANG festival, Concertgebouw Brugge, Bozar & Oorkaan.

Met de steun van het Creative Europe Programme van de Europese Unie, Vlaanderen, Provincie Antwerpen en het Fonds Podiumkunsten.

www.zonzocompagnie.be
 

DATUM MA 18 DEC. 2017
UUR 10:00
TITEL 3ACH
UITVOERDER ZONZO COMPAGNIE
LOCATIE SCHOUWBURG KORTRIJK
PRIJS € 5,00
DUUR 50
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR, LEERKRACHTEN
GENRE MUZIEK