Kapitein Kas

MOOSS

Kapitein Kas is een jonge kapitein. Op een dag erft hij van zijn opa het Surprise Schip. Samen met zijn Malle Matrozen vaart hij rond in de fictieve wondere wereld van Wapala, op zoek naar creatieve uitdagingen.

‘Kapitein Kas’ is een heerlijke ontdekkingskoffer die je de mogelijkheid biedt om de verschillende muzische domeinen (muziek, beweging, media, beeld of drama) van het lager onderwijs op een speelse manier te verkennen en te introduceren in je klas. Het pakket is modulair opgebouwd, waardoor je als leerkracht zelf bepaalt hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt. Zo kan je tussen de lessen korte opdrachtjes doen of een muzische dag uitwerken met langere opdrachten. De opdrachten zijn ook voldoende gedifferentieerd, waardoor je van het 1ste  t.e.m. het 6de  leerjaar aan de slag kan met Kapitein Kas.

Dit pakket bevat al het materiaal dat nodig is om direct van start te gaan: een speldoek met de kaart van Wapala, grote afbeeldingen van Kapitein Kas en het Surprise Schip, kistjes met duidelijke opdrachtfiches per graad en een goeie handleiding.

Mooss werkt met een steeds evoluerende methodiek. Zo ontwikkelen ze kwalitatieve en vernieuwende activiteiten, projecten en producten waarbij je kunst en erfgoed meemaakt en ervaart, bekijkt en beleeft. Op vraag van HumuZ ontwikkelen ze dit splinternieuwe pakket voor het basisonderwijs.

Concept: Mooss, productie: HumuZ.

Neem contact op met scholen.schouwburg@kortrijk.be om te reserveren.

BOEKEN VANAF MA 02 SEP. 2019
TITEL KAPITEIN KAS
UITVOERDER MOOSS
PRIJS GRATIS (€ 100,00 WAARBORG)
DUUR MAXIMUM 2 OPEENVOLGENDE WEKEN TE ONTLENEN
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR, 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR